15 stycznia 2017






polecamy

polecamy



komisje

VIII runda WRSMP 2013 – Rajd Polski    
23.11.2013

Był to kolejny bardzo dobry rajd w wykonaniu naszego teamu. Nadal jesteśmy jedynym zespołem, który nie zszedł poniżej 100 punktów uzyskanych w jednej rundzie w tym sezonie. I nadal jesteśmy najpoważniejszym pretendentem do tytułu mistrzowskiego WRSMP 2013. Choć niebezpiecznie zbliżył się do nas RS Team (głównie w wyniku regulaminowej kary, nałożonej na jednego z naszych liderów), to jesteśmy bardziej nastawieni na powiększenie posiadanej przewagi, niż na jej utratę. Ale końcówka sezonu będzie niewątpliwie emocjonująca.

A w poszczególnych klasyfikacjach nasza sytuacja wygląda obecnie następująco:

- w klasyfikacji generalnej Dawid Kapica jest wiceliderem, a Adrian Klimas zajmuje 5 pozycję (mocno wierzymy, że przejście do klasy WRC pomoże mu powrócić na podium),
- w klasie WRC Dawid Kapica ex aequo drugi z realnymi szansami na końcowe podium,
- w klasie S2000 mamy już mistrza Polski, co wyczerpuje nasze aspiracje,
- w klasie N4 Dariusz Jakubczyk jest obecnie trzeci – z porównywalnymi szansami na awans, jak i na spadek…,
- w klasie S1600 Daniel Wojtczak ma już zagwarantowane podium. Ale prowadząc w aktualnej klasyfikacji ma wszelkie szanse zająć jego najwyższy stopień,
- klasa A6 jest naszą "piętą Achillesową". Z pięciorga naszych reprezentantów najwyższą, dziesiątą pozycję zajmuje obecnie nasza "jedynaczka" – Justyna Rajewska.
- w klasie A5 podium ma już praktycznie zagwarantowane Łukasz Golas. A tuż za podium uplasuje się zapewne Sebastian Trzeszczkowski.

Wszystkim naszym reprezentantom dziękuję za dostarczane emocje i osiągane wyniki oraz życzę sukcesów w pozostających do rozegrania dwu rundach.

Niewątpliwie wszyscy oni zasługują na tytuł zespołowego Mistrza Polski AD 2013! Po który – mam nadzieję – sięgniemy.

Wyniki VIII rundy WRSMP

Klasyfikacje WRSMP po VIII rundzie


<Powrót do aktualności>


© benix      Automobilklub Polski                                                    Automobilklubpolski.pl używa plików cookies aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu.